Αναστήλωση – ανακαίνιση παλαιάς οικίας στο Πήλιο

στις

Αναστήλωση – ανακαίνιση παλιού πέτρινου διωρόφου σπιτιού στο Πήλιο.

Παλιό πέτρινο διώροφο κτίσμα που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη για αγροτικά εργαλεία, χτισμένο στη μέση ενός ελαιώνα με θέα στον Παγασητικό, μετατράπηκε σε μια υπέροχη κατοικία.

Ξεκινήσαμε την αναστήλωση – ανακαίνιση σχεδόν από το μηδέν. Μόνο οι πέτρινοι τοίχοι έμειναν όρθιοι καθώς η ξυλεία της σκεπής και του πατώματος του ορόφου είχε σαπίσει και έπρεπε να την αφαιρέσουμε τελείως.

Στερεώσαμε τη λιθοδομή σύμφωνα με τη στατική μελέτη του μηχανικού και ρίξαμε σενάζι να δέσει η κατασκευή. Κατασκευάσαμε καινούρια κεραμοσκεπή με εμφανή ξυλεία από ακατέργαστα δοκάρια και τοποθετήσαμε αντιδιαρρηκτικά κουφώματα με όψη ξύλου. Παταρώσαμε τον όροφο όπως ήταν στην αρχική του μορφή, και φτιάξαμε με ακατέργαστα ξύλα εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες.

Φτιάξαμε κουζίνα  σε χωριάτικο στυλ με ξύλινα ντουλάπια, πλακάκια cotto και εστίες γκαζιού. Στα  μπάνια χρησιμοποιήσαμε πέτρα και τσιμεντοκονία.

Ενεργειακό τζάκι με καλοριφέρ που θερμαίνει όλο το σπίτι με ξύλα, και ηλιακός θερμοσίφωνας για ενεργειακή αυτονομία  και οικονομία.

Δεξαμενή για αποταμίευση νερού από το γειτονικό ποτάμι, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και μπάρμπεκιου με χτιστό ξυλόφουρνο.